Sautēts trusis sinepju mērcē 1

1 trusis, sadalīts 4 daļās,
1 liels sīpols,
3‒4 daiviņas ķiploka (pēc izvēles),
400 ml saldā krējuma,
400 ml buljona vai baltvīna,
4 ēdamk. angļu sinepju,
sāls, pipari,
olīveļļa un/vai sviests (ja izmantojam sviestu, tad nepieciešams pievienot nedaudz eļļas, lai sviests nepiedegtu).

Pagatavošana:
Iemarinē truša gaļu – ierīvē ar sāli un ieziež ar sinepēm. Atstāj uz 20 minūtēm, lai ievelkas garšas. Kad gaļa iemarinēta, uz tīras pannas taukvielās to no visām pusēm apbrūnina un liek katlā. Uz tās pašas pannas liek sautēties sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir mīksti un caurspīdīgi, tad pievieno truša gaļai katliņā, pielej buljonu vai baltvīnu un liek sautēties. Pēc maza brītiņa pievieno saldo krējumu, sinepes, sāli un piparus. Katliņam uzliek vāku un ļauj, lai gaļa gatavojas apmēram 30 minūtes. Lai garša būtu vēl labāka, gatavošanas procesu pabeidz cepeškrāsnī – grila režīmā apbrūninot izsautējušos gaļu.


Pievieno komentāru

Komentāri 1

Gaiļu Ansis

Kā nav neērti šādas lietas rakstīt internetā? Ja teikšu, ka tas ir lopiski, tad atseviškiem lopiem aiz kauna kaut zemē jālien, ja tos salīdzina ar šādiem rakstītājiem par trusīti.

pirms 10 mēnešiem, 2020.06.14 13:18

Ēdamprieki