Pagatavošanas laiks 35
minūtes, četras porcijas
Sastāvdaļas:
◆ 750 ml
sasmalcinātu brokoļu,
◆ 1/2 glāzes sasmalcinātu sīpolu,
◆
1/2 glāzes sasmalcinātu seleriju,
◆ 2 daiviņas ķiploka,
sasmalcinātas,
◆ 2 ēdamkarotes sviesta,
◆ 1/4 glāzes
miltu,
◆ 2 sarkanie kartupeļi,
◆ 750 ml dārzeņu
buljona,
◆ 500 ml piena,
◆ 1/4 tējkarotes jūras
sāls,
◆ 1/4 tējkarotes melno piparu,
◆ 1/8 tējkarotes
paprikas,
◆ 1/8 tējkarotes maltu muskatriekstu
un/vai smaržīgo piparu (pēc izvēles),
◆
500 g svaigi sarīvēta asa Čedaras siera,
◆ 60 g svaigi
rīvēta parmezāna,
◆ 125 ml saldā krējuma.
Sasmalcina
dārzeņus. Tvaicē vai blanšē brokoļus, līdz tie mīksti.
Kartupeļus sagriež kubiņos. Lielā katlā uz vidēji lielas uguns
izkausē ēdamkaroti sviesta. Pievieno sasmalcinātu sīpolu,
seleriju un vāra. Pēc tam samazina siltumu un pievieno atlikušo
sviestu un ķiplokus, sautē, līdz viss sāk smaržot. Pievieno
miltus un iemaisa sīpolos. Turpina maisīt apmēram 20-30 sekundes.
Pievieno buljonu, pienu un kartupeļus. Lai izvairītos no
piedegšanas, nepārtraukti maisa, kamēr zupa burbuļo un sabiezē.
Pievieno sāli, piparus, papriku un pēc izvēles smaržīgos
muskatrieksta piparus. Vēlams no katra pievienot 1/8 tējkarotes.
Samazina siltumu un vāra 10 līdz 15 minūtes, līdz kartupeļi
mīksti. Noņem katlu no uguns un iemaisa brokoļus un rīvētos
sierus, līdz tie ir izkusuši. Beigās iemaisa saldo krējumu.
Zupu
lej bļodiņās un dekorē ar iecienītākajām piedevām.
Pievieno komentāru