Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Spinātu maizītes

Šīs maizītes pirmo reizi ēdu ļoti sen pie vienas draudzenes. Kopš tā laika tās ir taisītas neskaitāmas reizes. Ir cienāti draugi un radi, tās arī gatavotas, kad tika plānots kāds garāks brauciens un līdzi bija nepieciešams ņemt kādu uzkodu. Spinātus var izmantot gan saldētus (tie gan ir jāatlaidina), gan svaigus – tad tos smalki jāsakapā. Šo maizīšu dēļ mājās saldētavā vienmēr ir aizķērusies kāda paka ar saldētiem spinātiem. Sastāvdaļu daudzums tiek ņemts uz aci. Kādu reizi vairāk pievienots siers, citreiz – spināti. Ar olām ir tāpat – parasti pietiek ar vienu līdz divām.
Ja tiks izmantoti svaigi spināti, tos nepieciešams smalki sagriezt. Saldētos iepriekš atlaidina un notecina lieko šķidrumu. Pievieno klāt sarīvētu sieru un jēlu olu. Masu samaisa. No garšvielām izmanto piparus un sāli, ja nepieciešams. Uz cepamās plats kārto maizītes un liek spinātu masu. Cep 180 grādu karstumā cepeškrāsnī 15–20 minūtes.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki