Svētdienas eksperiments

Svētdienas rītā ierasto pankūku vietā sagribējās ko citu našķīgu. Ledusskapī – nekā prātīga: aizķērusies paciņa ne pirmā svaiguma biezpiena un apkaltis siera kancītis. Lai nemestu laukā, jāliek lietā! Tā dažu minūšu laikā tapa divu veidu mīkla cepumiem. Tai apmēram stundu jānostāvas ledusskapī – pa to laiku var izšmaukt pastaigā.

Saldajiem cepumiem nepieciešams:
◆ 1 paciņa biezpiena (180 g)
◆ sviests vai cepamais margarīns (180 g)
◆ milti (aptuveni 2 glāzes)
◆ cukurs (nepilna glāze)
◆ vaniļa
◆ tējkarote sodas
◆ garnēšanai – kanēlis,
magones, cukurs, kokosriekstu
skaidiņas vai jebkas pēc gaumes
Sāļajiem cepumiem nepieciešams:
◆ ½ glāze alus
◆ 200 g sviesta vai cepamā margarīna
◆ 3 ēdamkarotes majonēzes
◆ 100 g cieta siera
◆ 2–3 glāzes miltu
◆ šķipsniņa sāls
◆ garšvielu maisījums (manā gadījumā – Pētertirgū pirkts “Ķiplociņš” un “Zaļumiņš”)
◆ sēkliņas – pēc izvēles (saulespuķu, ķirbju, sezama, linsēklas)

Pievieno komentāru

Ēdamprieki