Svētku veltnis “Viltotais zaķītis”

Sastāvdaļas
● 1 kilograms jauktās maltās gaļas
● 2 sīpoli
● 3 ķiploka daiviņas
● 1 jēla un 4 vārītas olas
● sāls
● pipari
Maltajai cūkas un liellopa gaļai pievienoju augu eļļā saceptus sīpolus, spiedē sasmalcinātus ķiplokus, vienu jēlu olu un garšvielas. Visu kārtīgi samīcīju. Lai “zaķis” būtu sulīgāks, pielēju arī nepilnus 100 mililitrus ūdens. Gaļas masu sadalīju divās daļās. Uz dubultā salocītas un ar eļļu ietaukotas folijas loksnes no vienas daļas izveidoju taisnstūri, kam vidū vienu aiz otras liku nolobītas vārītās olas, tām nedaudz nogriežot galiņus. Visu cieši salipināju un nogludināju tā, lai olas paliek vidū un izveidojas iegarens “zaķītis”. Foliju aizlocīju. Tāpat izveidoju arī otru “paciņu”. Liku tās uz mazliet ar eļļu ietaukotas plāts līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī apmēram stundu cepties. Pēc tam augšpusē foliju atvēru, lai veltņi vēl cepeškrāsnī apbrūninās. Padzisušus tos varam sagriezt šķēlēs, kā arī – pat “zaķīti” svētkiem izveidot.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki