Trauslās vafeļu sirsniņas

Sastāvdaļas:
● 4 olas
● 250 gramu sviesta
● 250 gramu cukura
● 125 gramu miltu
● 125 gramu cietes
● 3 ēdamkarotes saldā krējuma
● šķipsniņa sāls
● vaniļas cukurs
● citrona miziņa garšai

Sajaucu olas ar cukuru un izkausētu sviestu, tad pievienoju arī sāli, miltus, kartupeļu miltus, saldo krējumu, garšvielas un maisīju, līdz veidojās pabieza viendabīga mīkla. Kad plītiņa bija uzkarsusi, tajā izlīdzināju apmēram trīs ēdamkarotes mīklas, aizvēru vāku, piespiedu un cepu apmēram piecas minūtes, līdz sirsniņas kārdinoši zeltaini brūnas. Tāpat – arī pārējās, kamēr visa mīkla bija izcepta. Lai gan iznākums nebija mazs, tam ir tendence ātri vien pazust no šķīvja.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki