Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Trīs sildošas alus dzērienu receptes aukstai ziemas dienai

Līdz ar ziemas iestāšanos var šķist, ka alus sezona ir beigusies, bet šis dzēriens labi iederas arī siltajos dzērienos. Dažādās alus garšas, piemēram, ķiršu vai upeņu, lieliski saskan ar ziemai piestāvošām garšvielām – kakao, kanēli, ingveru. Lai alus cienītājiem būtu alternatīva izvēle ierastākiem siltajiem dzērieniem, “Lielvārdes alus” sarūpējis trīs sildošas alus dzērienu receptes, kas šosezon noteikti jāizmēģina.

Atsvaidzinošs vieglā eila dzēriens


Nepieciešams:


200 ml “Lielvārdes” Klasisks vieglais eils


10 ml ingvera sulas


10 ml citrona sulas


2 tējkarotes medus


Daiviņa apelsīns


dzērvenes

Pagatavošana:


Nelielā katliņa ielej alu, pievieno ingvera un citrona sulu, apelsīna daiviņu un dzērvenes. Ik pa brīdim apmaisot, uzsilda līdz teju vārīšanās brīdim. Lej glāzē, iemaisa medu un dekorē ar apelsīna šķēlīti.

Alus dzēriens šokolādes cienītājiem


Nepieciešams:


200 ml “Lielvārdes” Ķiršu eils


2-3 tējkarotes kakao (šokolādes pulveris)


Nedaudz apelsīna miziņas

Pagatavošana:


Liek visas sastāvdaļas katliņā un uzsilda. Pasniedz, pārkaisot vēl nedaudz kakao. Kakao rūgtums labi kontrastēs ar saldeno Ķiršu eila garšu, veidojot neparastu garšu kombināciju.

Sildošais upeņu stauta dzēriens


Nepieciešams


200 ml “Lielvārdes” Upeņu Stauts


Kanēļa standziņa


Daiviņa apelsīns


Aptuveni 1 cm ingvera saknes


20 ml ābolu sulas


Rozīnes


Krustnagliņas


Kardamons

Pagatavošana


Katliņā liek krustnagliņas, kardamonu, ingveru, rozīnes un kanēli, pievieno “Lielvārdes” Upeņu Stautu un ābolu sulu, uzsildi līdz gandrīz vārīšanās temperatūrai. Uzsildīto dzērienu lej glāzē, nokāšot biezumus, pievieno apelsīna daiviņu un pasniedz.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki