Tropu vasara ar kokosriekstu pienu un augļiem

Sastāvdaļas:
1 glāze auzu pārslu,
(parasti izmantoju pilngraudu)
1 glāze kokosriekstu piena,
1 apelsīns,
1 mango,
1 banāns.

Piedevas pēc izvēles:
sasmalcināts kokosrieksts, papildus kokosriekstu piens, kokosriekstu skaidiņas vai brūnais cukurs.

Pagatavošana
Iespējams, auzu pārslu putra vairāk asociējas ar ziemas mēnešiem, ne vasaru, taču kokosriekstu pienā vārītas auzu pārslas kopā ar tropiskajām garšām ir īsts vasaras ēdiens.
Mazu katliņu liek uz lielas uguns, lej kokosriekstu pienu un ūdeni (pievienotā ūdens daudzums būs atkarīgs no tā, cik biezu vēlaties putru). Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samaisa, pēc tam samazina siltumu un vāra uz lēnas uguns 15 minūtes vai tik ilgi, līdz auzas ir īpaši sātīgas un krēmīgas. Klāt var pievienot brūno cukuru.
Kamēr gatavo kokosriekstu auzu pārslas, sagriež šķēlēs apelsīnu un noņem tam mizu. Kad putra ir gatava, dekorē to ar apelsīnu un banānu šķēlītēm un mango kubiņiem, pāri var pārkaisīt kokosriekstu skaidiņas.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki