Uzkoda “Siļķe svētku tērpā”

Sastāvdaļas: 1 liela mazsālīta siļķe, 1 vārīta ola, 1 marinēts gurķis, 1 saldais sarkanais pipars, 1 vārīts burkāns, violetais sīpols, zaļumi; mērcei – 200 gramu skābā krējuma, 15 – 20 gramu želatīna, ½ tējkarotes citrona sulas, sāls, pipari.

Šoreiz dalīšos ar recepti, kā interesantāk un svētdienīgāk pagatavot it kā vienkāršo un jau ikdienā ierasto siļķīti. Ja esam iegādājušies veselu siļķi, tā jāatbrīvo no ādas un iekšām un jāsadala divās filejās, man palaimējās nopirkt mazsālītas siļķes iepakojumu ar divām smukām filejām. Dārzeņus un olas sagriezu kubiņos, gurķus - plānās gareniskās šķēlēs. Želatīnu aplēju ar aukstu novārītu ūdeni, uzbriedināju, tad izkausēju un atdzesēju. Samaisīju skābo krējumu ar želatīnu, pievienoju sagrieztos dārzeņus (izņemot gurķus), citrona sulu, zaļumus, sāli un piparus pēc garšas.  

Uz dubultā izklātas pārtikas plēves liku vienu siļķes fileju ar iekšpusi uz augšu. Uz filejas izlīdzināju pusi pildījuma, pārsedzu ar gurķu šķēlītēm, tad liku pāri atlikušo pildījumu un virsū – otru siļķes filejas pusi ar iekšpusi uz iekšu. Pildīto zivi cieši ietinu pārtikas plēvē un ievietoju pa nakti ledusskapī, pēc tam sagriezu gabaliņos un rotāju ar zaļumiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki