Vienkāršie skābēto kāpostu salāti

Sastāvdaļas:

500 gramu skābētu kāpostu,

2 nelieli āboli,

100 gramu dzērveņu,

1 tējkarote cukura,

augu eļļa,

pētersīļu zaļumi.

Skābētie kāposti ir lielisks vitamīnu avots ziemas tumšajos mēnešos. Tā kā šosezon šādus dārzeņus vēl savā ēdienkartē nebiju izmantojusi, iegādājos tos ar burkāniem. Vienkāršākais veids, kā kāpostiņus pagatavot, būtu tos samaisīt ar skābo krējumu, piekaisot, ja šķiet pārāk skābi, mazliet cukura, un baudīt, piemēram, kopā ar ceptiem kartupelīšiem. Šoreiz nomizoju un sagriezu salmiņos ābolus, sasmalcināju pētersīļu zaļumus un tos, kā arī purva dzērvenītes, cik nu šķita vajadzīgs, mazliet cukura un eļļu piejaucu skābētajiem kāpostiem bļodiņā. Pat 15 minūtes nepagāja - un veselīgi salāti gatavi!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki