Vistiņa zemenēs diviem

(Gatavošanas laiks - 20 min)

Sastāvdaļas (2 personām)

2 ēdamk. olīveļļas

2 vistas filejas istabas temperatūrā

sāls un melnie pipari

nedaudz kanēļa (ja vēlas)

300 g zemeņu

8 bazilika lapas

3 ēdamk. balzamiko mērces


Pagatavošana

  1. Pagatavo zemeņu salsu - zemenes sagriež kubiņos, baziliku smalki sakapā. Sajauc zemenes ar baziliku un balzamiko mērci.

  2. Vistas filejas nedaudz saspied ar plaukstas pamatni, lai filejas platums kļūtu vienmērīgāks.

  3. Apkaisi fileju ar sāli, pipariem un šķipsniņu kanēļa.

  4. Sakarsē cepešpannu - ir svarīgi, lai panna cepšanas brīdi ir ļoti karsta.

  5. Ielej pannā olīveļļu un liec iekšā vistas filejas tā, lai tās nepieskaras viena otrai.

  6. Cep uz vidēji lielas uguns 4 minūtes no katras puses. Ņem vērā – fileju cepšanas laikā nedrīkst aiztikt (necelt to, lai paskatītos, kāda garoziņa veidojas, negrozīt utt.), jo no tā ir atkarīgs, vai gaļai veidosies skaista un kraukšķīga garoziņa.

  7. Pasniedz fileju, rotājot to ar zemeņu salsu! 

Pievieno komentāru

Ēdamprieki