Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Zaļā spinātu omlete

Mazie kēksiņi jeb mafini jau ļoti stabili ir ienākuši arī mūsu zemes virtuvēs. Parocīgi, jo nav jāgriež gabalos, un arī ļoti ērti līdzi ņemšanai. Tos var cept gan mafinu pannās, gan arī silikona formiņās. Taču mafinu pannu var izmantot arī citu ēdienu gatavošanā, piemēram, ļoti ērti cept olas. Kad mājās uz brokastu laiku gaidāms paprāvāks ciemiņu pulks, atliek tikai uzsildīt cepeškrāsni un ievietot tajā mafinu pannu ar olām. Piedāvāju pagatavot zaļo spinātu omleti, kas garšos gan lieliem, gan maziem. Ja mājās nav mafinu pannas, var izlīdzēties ar mazajām silikona formiņām.
Sakuļ 4 XL izmēra olas ar 100 ml piena. Pievieno sāli, maltos piparus u.c. garšvielas pēc vēlēšanās. Smalki sagriež sauju ar spinātiem. Var izmantot arī saldētos spinātu kubiņus. Pirms tam gan tos nepieciešams atkausēt un lieko ūdeni noliet. Spinātus iemaisa olu masā, pievieno naža galu dzeramās sodas. Mafinu pannas formiņas ietauko ar eļļu vai sviestu. Lej iekšā olu – spinātu masu. Pārkaisa ar rīvētu sieru. No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāca septiņas spinātu omletes formiņās. Masu cep sakarsētā cepeškrāsnī 200°C grādos 15 minūtes.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki