Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Zaļo zirnīšu biezzupa

Ar zaļajiem zirnīšiem šobrīd ir pilnas dobes, tādēļ jāsteidz tos baudīt! Šoreiz galdā celsim zaļo zirnīšu biezzupu ar kausēto sieru. No šīs receptes sanāk zupa četriem ēdājiem.

Nepieciešams:
◆ 800 g zaļo zirnīšu
◆ 500 g kartupeļu
◆ 1 vidēja lieluma sīpols
◆ 3 ķiploka daiviņas
◆ 200 ml saldā krējuma
◆ 200 g kausētā siera
◆ garšvielas pēc izvēles – sāls, pipari, baziliks
◆ pasniegšanai – maizes grauzdiņi
◆ Vispirms nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties. Kartupeļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik biezu zupu vēlaties – jo vairāk kartupeļu, jo biezāka būs zupa. Es neieteiktu likt vairāk par 500 gramiem uz 800 gramiem zaļo zirnīšu, jo tad zupai pazūd zirnīšu garša.
◆ Kad kartupeļi jau kādu laiku pavārījušies, pievieno zaļos zirnīšus. Zirnīši var būt arī saldēti.
◆ Kamēr dārzeņi vārās, sagriežam sīpolu un ķiploku daiviņas un apcepam zeltaini brūnas. Kad viss izvārījies, dārzeņus nokāšam. Es ieteiktu šķidrumu nokāst atsevišķā traukā, bet visu nenokāst. Šis dārzeņu buljons var noderēt, ja zupa tomēr izrādās par biezu.

◆ Dārzeņiem pieliekam klāt apceptos sīpolus un ķiplokus, saldo krējumu un kausēto sieru, garšvielas un visu kopā sablendējam ar blenderi.

◆ Gatavs! Pasniedzam kopā ar maizes grauzdiņiem. Lai labi garšo! 

Pievieno komentāru

Ēdamprieki