Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

„Dzejvārījums” – tas ir kaut kas!

10.oktobrī plkst.18oo Gulbenes bibliotēkā „dzejvārījuma" degustācija kopā ar Radio SWH balsi Ivetu Galēju, kas pazīstama arī kā vairāku populāru pavārgrāmatu autore. Kas ir „dzejvārījums"? To pagatavot aicinām jūs.

Mūsu pusē dzejiskākais mēnesis jau ilgus gadus bijis oktobris, kad tiek atzīmēta J.Poruka jubileja. Ņemot vērā apsīkušo dzejas garaini, šogad gatavojoties Dzejas nedēļai 8.-13.oktobrī, aicināsim izbaudīt citus radošus procesus. Arī tie prasa ne mazāk iztēles un izdomas, un līdzīgi dzejai spēj paildzināt sajūtas, raisīt sarunas un izstarot harmoniju.  

Dzejas raža visbiežāk tiek pārskatīta tieši rudenī. Tad parasti tiek novāktas arī ogas un augļi, un tiek gatavoti ievārījumi. Dzeju lasīt ir garšīgi, un garšīgi ir ēst ievārījumu. Dzejot un vārīt ir viegli, - tā teiks tie, kas to ir darījuši. Un vēl teiks, ka ir aizraujoši izveidot un izmēģināt jaunus dzejas paņēmienus, kā arī - jaunas ievārījumu receptes. Pats burvīgākais un apburošākais pasaules spoks Karlsons uzskatīja, ka ievārījums ir „Brīnišķīgs līdzeklis, kas ārstē visu". Tieši tāpat var teikt arī par dzeju.

 

Tāpēc šogad „dzejosim" caur ogām, augļiem, cukuru, pievienojot tos komponentus, kas katram tuvi. Tā kā gaume mums katram ir cita - gan uz dzeju, gan uz ievārījumu, - aicināsim padalīties savā pieredzē visus tos, kuru ziemas gardumu krātuves pildās ar burkām un burciņām dažādās krāsās un garšās. Nevērtēsim labāko un gardāko, tomēr aicināsim piedāvāt Neparastāko, Aromātiskāko, Raibāko, Saldāko un Skābāko ievārījumu, džemu, želeju vai biezeni. To autori būsiet jūs.

 

Gatavoties pārsteigt citus gardēžus varat sākt jau šodien, bet uzburto „dzejvārījumu", kā arī tā pagatavošanas recepti aicinām nogādāt Gulbenes bibliotēkā 2.stāvā līdz 9.oktobrim.

 

Trešdien, 10.oktobrī plkst. 18oo visus interesentus gaidīsim uz kopīgu degustāciju, kurā kā eksperts būs pieaicināta Iveta Galēja, jaunās „Konservēšanas rokasgrāmatas" autore. Šajā ļoti noderīgajā izdevumā starp vairāk kā 300 receptēm liela vieta atvēlēta arī ievārījumiem.

 

Iveta Galēja labi zināma kā Radio SWH balss, - viņa darbojas tur kopš pašas pirmās radio pastāvēšanas dienas un joprojām to dara ar aizrautību. Viņa ir arī plaši pazīstama kulinārijas un gastronomijas speciāliste, vairāku populāru pavārgrāmatu autore - „Garšaugi"(2011), „Lieldienu ēdieni" (2012) u.c., kā arī žurnāliste un daudzu vācu autoru romānu tulkotāja (Frīdrihs J. „Četrarpus draugi" 1.- 4.gr., Larka S. „Balto mākoņu zemē" un „Maoru dziesma", Linka Š. „Un mīla nebeidzas", Peinkofers M. „Rūnu brālība" u.c.)

 

Aicinām jūs darboties radoši - vārīt, garšot un dalīties pieredzē, lai šajā tikšanās reizē gūtu ne tikai saldas izjūtas un jaunas receptes, bet arī patiešām vērtīgus Ivetas Galējas ieteikumus.

Pievieno komentāru

Kultūra un izklaide