Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pirmo reizi Latvijā Novadu konkurss „Siera saldā torte”

Novadu konkurss  „SIERA SALDĀ TORTE”  NOLIKUMS

Biedrība „Siera klubs” sadarbībā ar Skrundas, Smiltenes, Aglonas, Auces novada domēm un Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem organizē no Latvijā ražotiem produktiem

„SIERA SALDO TORTU” konkursu.


1.Konkursa mērķis:

1.1. popularizēt Latvijā ražotā siera izmantošanu konditorejas izstrādājumu gatavošanā;

1.2. izstrādāt jaunas tortu receptes, kuru sastāvā izmantoti Latvijā ražotie sieri;

1.3. apkopot un popularizēt novadu siera tortu cepēju pieredzi.

2. Konkursa dalībnieki:

2.1. piedalīties konkursā aicināta jebkura fiziska persona, kas nodarbojas ar tortu cepšanu.

3. Konkursa norise:

3.1. konkurss norisinās četros posmos

3.1.1.Kurzemē: 2014.gada 10.maijā, Skrundā,

3.1.2. Vidzemē: 2014.gada 21.jūnijā, Smiltenē,

3.1.3. Latgalē: 2014.gada 28. jūnijā, Aglonā, lauku mājā „Upenīte”,

3.1.4. Zemgalē: 2014.gada 26.jūlijā, Aucē.

4.Pieteikums konkursam:

4.1. pieteikums konkursam jāraksta brīvā formā un jānosūta uz e-pastu: sieraklubs@inbox.lv
vismaz 3 dienas pirms konkursa katrā novadā.

5. Konkursa uzdevumi:
5.1. katrs konkursa dalībnieks ierodas uz konkursa norises vietu ar mājās gatavotu saldu siera torti, 
       kuras svars ir 4 (četri) kilogrami un sastāvā izmantots siers;

5.2. 60 (sešdesmit) minūtes pirms konkursa sākuma dalībnieks iesniedz saldo siera torti žūrijas
       komisijas sekretariātā;

5.3. kopā ar torti, žūrijas sekretariātā iesniedz izstrādāto saldās tortes receptūru, kurā norādīts arī
       tortes nosaukums;

5.4. konkursa laikā katrs dalībnieks izlozes kārtībā prezentē savu torti (prezentācijas kārtību izlozē
       pirms prezentācijas sākuma, iesniedzot torti).

6.Konkursa noteikumi:
6.1. tortes gatavošanā obligāti jāizmanto kāds no sarakstā piedāvātajiem Latvijā ražotajiem sieriem:

    * „Smiltenes MAAZDAMER”, ražo AS „Smiltenes piens”,

    * „Talsu Deviņkalnu siers”, ražo AS „Talsu piensaimnieks”,

* „Trikātas karaliskais” siers, ražo AS „Trikātas siers”;

* Lazdonas „Baltais biezpiena siers, ražo AS „Lazdonas piensaimnieks”;

* „Muižas siers” (klasiskais), ražo SIA „EDAKS” (Degoles pienotava);

* „Mālpils siers”, ražo SIA „Mālpils piensaimnieks”;

* „Dundagas Ķimeņu siers”, ražo PLPKS „Dundaga”;

6.1.1. pamata mīklā (biskvītā);

6.1.2. pildījumā (krēmā);

6.1.3. cits veids.

6.2. visām siera saldajā tortē izmantotajām sastāvdaļām jābūt lietojamām uzturā.

7. Konkursa vērtēšanas kritēriji:

7.1. tortes vērtē žūrijas komisija:

N.p.k.

Kritēriji Punkti 1 Tortes forma/oriģinalitāte 0 -15

2 Tortes noformējums/oriģinalitāte/kompozīcija 0 - 25

3 Tortes garša 0 - 30

4 Tortes receptūra 0 - 20

5 Prezentācija 0 -10

KOPĀ 0 - 100

7.2. konkursa laikā tortes vērtē arī skatītāji, piešķirot Simpātiju balvu.

8. Konkursa žūrijas komisija:

8.1. konkursam iesniegtās tortes vērtē 5 žūrijas komisijas dalībnieki;

8.2. žūrijas komisijas vadītājs (-a) visos novados ir nemainīgs;

8.3. žūrijas komisijas sastāvs (4 cilvēki) katrā reģionā tiks veidots atsevišķi reģiona ietvaros;

8.4. reģiona žūrijas komisijas sastāvs atbilstošā novada domei un kultūras centram tiks paziņots 10
       dienas pirms konkursa, īpašā konkursa  nolikuma pielikumā.

9. Apbalvošana:

9.1. visi konkursa dalībnieki saņem piemiņas balvas un apliecinājumu par piedalīšanos konkursā

9.2. konkursa 1.- 3. vietas ieguvēji katrā novadā saņem diplomus un dāvanu kartes:

1.vieta – 150 EUR,

2.vieta –  100 EUR,

3.vieta – 70 EUR.

9.3. konkursa 4. – 13. vietu ieguvēji katrā novadā saņem pateicības par piedalīšanos konkursā un balvas.

9.4. konkursa pārējie dalībnieki katrā novadā saņem pateicības par piedalīšanos konkursā.

9.5. žūrija ir tiesīga mainīt balvu fonda sadalījumu.

9.6. skatītāju atzītākās tortes autors(-e)  katrā novadā saņem Simpātiju pārsteiguma balvu.

10. Papildus informācija:

10.1.konkursa nolikums tiek publiskots biedrības „Siera klubs” mājas lapā www.sieraklubs.lv,

10.2. Skrundas, Aglonas, Smiltenes, Auces novadu kultūras centru mājas lapās.

10.3. papildus informācija: biedrība „Siera klubs”, mob.tālrunis 29487375.

11. Konkursu atbalsta:

Skrundas, Smiltenes, Aglonas un Auces novadu domes,

Biedrība „Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome”

SIA „Arkolat”,

AS „Rīgas Dzirnavnieks”,

AS „Interbaltija AG”,

Latvijas Maiznieku biedrība,

Latvijas Biškopības biedrība,

SIA „ELPA” (Kazdanga”),

Žurnāls „Mājas Viesis”, laikraksti „Kurzemnieks”, „Novadnieks”, „Rīgas Apriņķa Avīze”, „Liesma”, „Ziemeļlatvija”, „Dzirkstele”, „Alūksnes Ziņas”, „”Auseklis”, „Malienas Ziņas”, „Stars”, „Zemgale”,  Vidzemes TV”, „Skrundas TV”, „Stvstudija”.

Konkursu Aglonā atbalsts Rihards Eigims.

Pievieno komentāru

Kultūra un izklaide