Ar vasaras garšu

Persiku marmelāde ar baltvīnu un vaniļu.

Persiku marmelāde ar baltvīnu un vaniļu 
Sastāvdaļas
1 litram:
1 kg nogatavojušies persiki,
1/2 kg "Dansukker" ievārījuma cukurs,
100 ml baltvīns,
2 tējkarote "Dansukker" vaniļas cukurs,
Nomizojiet, pārgrieziet un atdaliet persikus no kauliņiem. Sagrieziet tos mazos gabaliņos. Katlā sajauciet augļu gabaliņus ar vīnu, cukuru un vāriet uz lēnas uguns līdz masa sāk burbuļot. Pēc tam uz lielākas uguns vāriet vēl 3 minūtes.
Tad noņemiet katliņu no uguns un noņemiet marmelādei putas. Iejauciet marmelādē vaniļas cukuru un atstājiet to uz
15 minūtēm.
Iepildiet marmelādi siltās, tīrās burkās. Aizvākojiet tās un uzglabājiet vēsā vietā.   

Citu datumu laikraksti

  • Patiess stāsts par brīnumiem

    Pārsteigumi atnāk pēkšņi, nokrīt tikpat kā no gaisa, un tos bieži nosauc par brīnumiem. Nav gandrīz neviena, kas nebūtu pats piedzīvojis vai vismaz...

  • Izdomā parakstu!

    Esam apkopojuši 3.jūlijā publicētā konkursa rezultātus. Lūk, labākie paraksti! “.Esam apkopojuši 3.jūlijā publicētā konkursa rezultātus. Lūk, labākie...

  • Izvēlas kļūt par policistiem

    Gulbenes rajona Policijas pārvaldē vēl divas dienas pieņem jauniešu iesniegumus, kuros izteikta vēlēšanās mācīties Policijas skolā.Gulbenes rajona...

  • Pēc ziņām brauca ar divriteni

    Šinīs dienās laikraksta “Dzirkstele” redakcijā īsu brīdi ciemojās Guntis Ranka, kurš šobrīd dzīvo un strādā Rīgā, bet pirms 59 gadiem, būdams jauns...

  • Siltumtrases sakārto ziemai

    Savu satraukumu par pēkšņu siltumtrases remontu Gulbenē, Gaitnieku ielā, laikrakstam paudusi “Dzirksteles” lasītāja.Savu satraukumu par pēkšņu...

  • Izsaki arī savu viedokli!

    Labklājības ministrijā turpinās diskusija par iespējām pārskatīt valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi un izvērtēt slimības naudas...