Ogu laikā gatavosim ķiršu liķieri

Nepieciešams: kilograms ķiršu, puskilograms cukura, puslitrs četrdesmitprocentīga degvīna.

Nepieciešams: kilograms ķiršu, puskilograms cukura, puslitrs četrdesmitprocentīga degvīna.
Ogas stikla burkā vai citā caurspīdīgā traukā apber ar cukuru un, pārklātas ar gaisu caurlaidīgu drānu, nedēļu tur saulē (vislabāk uz saulainas palodzes).
Pielej degvīnu un, trauku hermētiski noslēdzot, tur vēl trīs nedēļas (ar plastmasas vāciņu). Šķidrumu nolej un pilda pudelēs, ko var aizkorķēt.
Ogas var vēlreiz apliet ar nelielu degvīna daudzumu. Liķieris būs stiprāks, bet mazāk salds. Jāpiebilst, ka ķirši, kas paliek pāri, nav garšīgi.

Citu datumu laikraksti

  • Policijas īsziņas

    Pilsētā zog nepilngadīgie. Gulbenē, Rīgas ielā 25, 8.jūlijā uzlauzts pagrabs.Pilsētā zog nepilngadīgie Gulbenē, Rīgas ielā 25, 8.jūlijā uzlauzts...

  • Ogu laiks piedāvā daudzveidīgus un dabiskus vitamīnus

    Zemeņu laiks jau teju, teju būs garām. Taču tad varēsim baudīt citas meža un dārza ogas, kas ir vērtīgs diētisks produkts un neatņemama uztura...

  • Afiša

    14.jūlijā pulksten 22.00 Rankas kultūras namā - diskotēka DJ Dems un DJ Miks.14.jūlijā pulksten 22.00 Rankas kultūras namā - diskotēka DJ Dems un DJ...

  • Mēs esam dabas sastāvdaļa

    Cilvēks ir pastāvīgi saistīts ar dabu, tāpēc nav brīnums, ka uzturā var lietot savvaļas zaļumus.Cilvēks ir pastāvīgi saistīts ar dabu, tāpēc nav...

  • Vislabākie no ziediem ir kāpostu ziedi

    Kāposti ir vieni no visizplatītākajiem dārzeņiem. Pēc uzturvielu satura un to uzņemšanas organismā vērtīgākā kāpostu suga ir ziedkāposti.Kāposti ir...

  • Baudiet pikantos absolventu salātus

    Karstajā vasaras svelmē Gunita Lapiņa lasītājiem iesaka nobaudīt pikantos absolventu salātus.Karstajā vasaras svelmē Gunita Lapiņa lasītājiem iesaka...