Pilsēta ar pieciem airiem

Krāslava izveidojusies 9.gadsimtā pie pilskalna Daugavas-Dņepras ūdensceļa malā, vikingu sāgās esot dēvēta par “Daugavas pilskalnu, no kura uz leju var sākt burāt”. Tagad tā ir viena no skaistākajām Latgales pilsētām. Nozīmīgākais......

(Rakstā ir 5069 simboli...)

Lasīt visu rakstu...

Pievieno komentāru

Citu datumu laikraksti

  • Omlete ar zemenēm un baziliku

    Omlete ar zemenēm un baziliku

    Sastāvdaļas● 4 olas● 2 ēdamkarotes pūdercukura● 1 ēdamkarote miltu● 30 gramu sviesta● citronu sula● vaniļas cukurs, ● sāls● 300 gramu zemeņu●...

  • Aukstā zupa bez bietēm

    Aukstā zupa bez bietēm

    Sastāvdaļas ● pāris kartupeļu● 3 glāzes kefīra● 4 cieti vārītas olas, ● 200 gramu ceptas vai vārītas cūkgaļas● 4 nelieli gurķi, ● 8-10 redīsi● sāls,...

  • Rauga mīklas plātsmaize ar zemenēm

    Rauga mīklas plātsmaize ar zemenēm

    SastāvdaļasMīklai: ¼ glāzes piena ● 2 ēdamkarotes cukura, šķipsniņa sāls ● 50 gramu sviesta ● 1 ola ● apmēram 250 gramu miltu ● ½ paciņas sausā...

  • Liellopa gaļas sautējums ar pupiņām un tomātiem

    Liellopa gaļas sautējums ar pupiņām un tomātiem

    Sastāvdaļas ● 400-500 gramu liellopa maltās gaļas● 1 kārbiņa konservētu sarkano pupiņu● 1 kārbiņa konservētu sasmalcinātu tomātu● 1 sīpols● 2...

  • Biezpiena un aveņu smūtijs

    Biezpiena un aveņu smūtijs

    Sastāvdaļas ● 150 gramu biezpiena ● 200 mililitru piena ● 200 gramu aveņu● 1-2 tējkarotes medus ● vaniļas cukurs Vienmēr kāda reize ir pirmā –...

  • Kabaču un siera plācenīši

    Kabaču un siera plācenīši

    Sastāvdaļas ● 400 gramu kabaču● puse tējkarotes sāls● 1 ola● 70 gramu siera● 70 gramu sarkanā saldā pipara● 70 gramu miltu● 1 sīpols● pētersīļu...