Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Higiēna – svarīga un nozīmīga pārtikas nozarē

Visiem cilvēkiem patīk garšīgi un veselīgi paēst, taču labas maltītes pagatavošanas noslēpums ir ne tikai pavāru prasmes, bet arī higiēnas normu ievērošana. Katram produktam ir savi glabāšanas un izmantošanas noteikumi un pārtika tāpat kā tehnoloģijas pieprasa profesionālu attieksmi. Higiēna ir tas, ar ko sākas katrs pārtikas veikals un restorāns, katra kulinārijas nodaļa un kafejnīca. Gatavojot mājās, bieži vien pietiek ar roku un produktu nomazgāšanu, bet strādājot ar pārtiku daudz lielākos apjomos ir nepieciešams ievērot stingrākas sanitārās normas. Pārtikas higiēna ir garantija klientu labsajūtai un uzņēmuma peļņai un attīstībai.

Kam un kāpēc nepieciešama pārtikas higiēna?

Higiēnas prasības uzņēmumiem, kas strādā ar pārtiku, ir speciāli izstrādāts normu kopums. Tas reglamentē dažādu produktu uzglabāšanu un izmantošanu pārtikas ražošanā. Pārtikas higiēna jeb sanitārais minimums ir nepieciešams visiem darbiniekiem, kuri ikdienā strādā pārtikas apritē:

  • Pavāriem un pavāru palīgiem;
  • Trauku mazgātājiem;
  • Oficiantiem;
  • Pārdevējiem;
  • Visiem pārējiem I-III kvalifikācijas kategorijas pārtikas jomas darbiniekiem.

Higiēna pārtikas uzņēmumā neaprobežojas ar ieteikumu pēc iespējas biežāk mazgāt rokas. Informācijas apjoms ir liels, tāpēc, lai veiksmīgi strādātu ar pārtiku, ir nepieciešams iziet speciālu apmācību – sanitāro minimumu jeb minimālās higiēnas prasības.

Pārtikas higiēna bez liekiem sarežģījumiem

Iepriekš, lai darbinieki iemācītos higiēnas prasības, darba devējiem nācās organizēt speciālas apmācības. Tas nozīmēja darbinieku prombūtni no darbavietas. Tagad, pateicoties tam, ka interneta lietotāju skaits palielinās ar katru dienu, visu var iemācīties, pat neizejot no mājām vai darba vietas! Pārtikas higiēna tiešsaistē – tas ir moderns pakalpojums tiem uzņēmumiem, kas vēlas ietaupīt laiku un sasniegt tikpat labu rezultātu. Izvēloties higiēnas apmācības internetā, Jūs iegūsiet šādas priekšrocības:

  • Nebūs jāmeklē vieta kursu norisei;
  • Darbinieki varēs iziet mācību kursu sev ērtā laikā;
  • Netiks iekavēti termiņi zaudēto darba dienu dēļ.

 

Webapmaciba.lv – sertificētas higiēnas apmācības

Izvēloties higiēnas normu apmācību internetā, uzmanība ir jāpievērš tam, vai uzņēmums, kas to piedāvā, ir sertificēts un izsniedz apliecību, kas ir ekvivalenta klātienes kursu dokumentam. Ja izmantosiet portāla Webapmaciba.lv piedāvātos kursus, varēsiet būs droši par to kvalitāti. Šis mācību kurss atbilst Latvijas un Eiropas Savienības likumiem. Arī Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests ir akceptējis Webapmaciba.lv mācību saturu. Sanitārais minimums interneta vietnē Webapmaciba.lv sastāv no trim posmiem:

  • Iepazīšanās ar kursa saturu;
  • Eksāmens;
  • Apliecības izsniegšana.

Ņemot vērā to, ka pārtikas higiēna ir ārkārtīgi svarīga pārtikas nozarē strādājošajiem, Webapmaciba.lv piedāvā iespēju iziet kursu pakāpeniski, nevis vienā dienā, kā tas parasti notiek klātienē. Iemācieties vienā reizē tieši tik, cik varat, un atlikušo informāciju atlieciet uz vēlāku laiku – šī stratēģija palīdzēs Jums viegli nokārtot eksāmenu.

Webapmaciba.lv atradīsiet izdevīgu piedāvājumu:

  • Uzņēmumi, kur strādā vismaz 90 darbinieki, higiēnas prasību kursu saņems par izdevīgāku cenu;
  • Atkarībā no tā, kādā valodā Jums vai Jūsu darbiniekiem ir vieglāk mācīties, apmācības var pasūtīt latviešu un krievu valodā.

Četri soļi līdz sanitārā minimuma apliecībai:

  • Reģistrējieties Webapmaciba.lv mājaslapā kā fiziska vai juridiska persona;
  • Izvēlieties kursu valodu un ievadiet visus datus;
  • Apmaksājiet rēķinu un atgriezieties savā kontā, kur Jūs jau gaidīs mācību kursa materiāli;
  • Kad būsiet gatavs, droši kārtojiet eksāmenu. Pārbaudījumam ir atvēlētas 2 stundas.

Higiēnas prasību apmācības tiešsaistē var pielāgot Jūsu vēlmēm – mācīties var tikai dažas stundas vai pāris dienas. Neviens klātienes kurss to nepiedāvās, tāpēc zvēlieties apmācības portālā Webapmaciba.lv un esiet drošs, ka pārtikas higiēna Jūsu uzņēmumā būs perfekta!

Reklāmraksti