Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

“Dimdiņiem” ir jauns produkts - kimči 13

Lizuma pagasta SIA “Dimdiņi” rudens izstādē “Riga Food” prezentēja jaunus produktus, kuros uzņēmuma zīmols ir ieguvis jaunu vizuālo tēlu. Tas turpina izveidojušās tradīcijas, bet ir ieguvis spilgtāku veidolu.

“Ejot līdzi laikam, arī uzņēmuma zīmolam ir svarīgi būt kopsolī ar laika ritējumu. Mūsu mērķis ir piedāvāt aktuālu redzējumu un mūsdienīgus produktu veidus, kuri būtu pamanāmi dažādu paaudžu cilvēkiem ikdienā un svētkos. Viens no šīs sezonas jaunajiem produktiem, ko piedāvājām apmeklētājiem izstādē, bija “Kimchi” - fermentēti dārzeņi. Tas ir Korejas kulta ēdiens, kas migrācijas ietekmē izplatījies visā pasaulē, īpašu popularitāti iegūstot pēdējos gados,” stāsta SIA “Dimdiņi” valdes loceklis Oskars Brediks.

Kimči tulkojumā no korejiešu valodas nozīmē - dārzeņi. Vēsturiski dārzeņu fermentācija bijis veids, kā tos saglabāt ziemai. Kimči pamatsastāvā ir Ķīnas kāposts, daikons (garš, balts, redīsam līdzīgs dārzenis) un pikanti garšaugi. Dārzeņi tiek sajaukti ar sāli, garšaugiem un fermentēti (skābēti).

“Fermentēšana pēc savas būtības ir produktu skābēšana, tātad veids, kā tradicionāli tiek gatavoti dārzeņi arī latviešu virtuvē. Protams, tādi ir arī “Dimdiņu” skābētie kāposti. Atšķirība ir tā, ka mūsdienu sabiedrībā vairs nav tik būtiski saglabāt produktus ziemai, bet svarīgi ir lietot uzturā dārzeņus, kuri ir veselīgi un bagāti ar vērtīgām uzturvielām. Mūsu senči lietojuši uzturā vērtīgus produktus, savukārt tagad fermentētie (skābētie) dārzeņi guvuši popularitāti, pamatojoties uz vērtīgo tajos. Fermentācijas procesā produktos rodas dabīgas probiotikas baktērijas, kā arī veidojas raksturīgā garšas buķete,” skaidro O.Brediks.

Labi zināmais pavārmākslas meistars un pasaules garšu pazinējs Mārtiņš Rītiņš degustēja un atzinīgi novērtēja “Dimdiņu” kimči. 

Kimči nav vienīgais uzņēmuma jaunais produkts. Vēl ir arī skābēti un štovēti sarkanie kāposti, salātu izlase, kurā ir Anglijā un Amerikā populāri salātu veidi, kā arī kimči marinādē.

“Uzņēmumā notiek jauno produktu sapulces, kurās pārrunājam, ko vajadzētu gatavot, vērtējot jaunākās atziņas pasaulē. Pēc tam komanda izstrādā receptes, un ar gatavajiem produktiem braucam uz izstādēm. Bijām ļoti pārsteigti, cik daudzi “Riga Food” apmeklētāji zināja par kimči, nogaršoja un atzinīgi novērtēja to. Prieks, ka acīmredzot esam trāpījuši mērķī,” secina O.Brediks.

Kimči ir gatavi lietošanai kā salāti kopā ar pamatēdienu. Lai gan latviešu garšas kārpiņām pirmajā mirklī kimči var likties neparasti, O.Brediks tic, ka pircēji novērtēs šo produktu.

“Mūsu mērķis ir iepazīstināt ar pasaulē populāriem dārzeņu pagatavošanas veidiem, atklājot jaunas garšas maltītēs ērtā un pieejamā veidā,” uzsver O.Brediks.

Oktobrī jaunie produkti būs nopērkami daudzos Latvijas un arī Gulbenes veikalos “Top”.

Pievieno komentāru

Komentāri 13

Visu cieņu tiem, kas strādā!

Visu CIEŅU, ka izstrādājat JAUNU receptūru dārzeņiem ...

pirms gada, 2018.09.29 17:39

tas pats

nesaprotu kā vispār var savlkt galus martā aizvedām uz izgāztuvi vairāk kā 1000 tonnas kāpostu vakar atkal izgāzām aptuveni 30 tonnas jauno kapostu visi smagi audzetie kaposti mēslu bedrē kauns un negods Dimdiņu agranomiem it sevišķi dumi strādā agro dimdi;ni vaditajs

pirms gada, 2018.09.30 16:19

ha

to Agro vadītāju derētu vairāk pieskatīt un pakontrolēt un sodīt par katrām neizdarībām jo tas'' ir galīgi sviestā sagājis pareizi tas tak dnduks kas arī visu izsaka

pirms gada, 2018.09.30 16:34

tas nav ēdams

cik var reklamēt agroķīmijas produktus

pirms gada, 2018.09.30 18:06

Seila

Es nesaprotu, kādēļ mēs indējam paši sev tuvākos? Arī Dimdiņi miglo savu ražu..... pēc tam brīnamies, ka bērniņi jau piedzimst ar dažādām slimībām, jo māte ēd ne tikai miglotos kāpostus, bet arī ar roundup smidzināto maizi, garšigās graudaugu putras, utt.... tauta palikusi slinka, es atceros laikus, kad sēdējām kāpostu un cukurbiešu vagās, jo bija jāravē, neesmu redzējusi, ka Dimdiņu kāpostus ravētu...... žēl bet mēs tā veidojam savu veselīgo nākotni..... un Normunds Audzišs ir no ZZS tāpat kā daudzi citi zemnieku aizstāvji, kuri bez ķīmijas nevar dzīvot, jo galvenais peļņa nevis mūsu veselība.

pirms gada, 2018.09.30 18:58

tas pats

nor



NORMUNDS neko nezina kas notiek aiz viņa muguras ja uzzinātu tad tāds dunduks DMDIŅOS sūdusnetaisītu pēc vakardienas nu jau par traku iet

pirms gada, 2018.09.30 19:35

ha

firma stprādā operatīvi visu tā nolīdzina nevienu kāpostu nevar atrast dundukam dibens dreb BET CILVĒKI JAU NAV AKLI UN REDZ VIŅA STULBOS DARBUS

pirms gada, 2018.09.30 19:46

Laima

Vai tas dunduks ir deputātiņš, kuru tur ielika, lai būtu viena balss garantēta? Tas taču neko nejēdz???? A kur tos kāpostus izgāž un kāpēc?

pirms gada, 2018.09.30 21:16

zane

nu bet protams, ja jau nejēdz normāli ieskābēt parastus kāpostus, tad vienīgais glābiņš ieviest kaut kādu aziātu mēslu noreklamējot to kā mēmāko pasaules gardumu.

pirms gada, 2018.10.01 00:07

Kate

Katrs ēd ko grib. Kas esat Jūs, lai spriestu mēsls vai nē? Jums negaršo, Jūsu darīšana. Visapkārt tik daudz ķīmijas, bet visi tagad neapmierināti ar jaunu produktu.
Kurš no Jums šķiro atkritumus, kurš mājas tīrīšanai izmanto dabīgus līdzekļus utt?
Jēziņ!

pirms gada, 2019.02.28 15:19

laima

tas dunduks nav deputāts zinu kuru tu domā nē dunduks ir agro dimdiņu vaditājs

pirms gada, 2018.10.01 10:25

Ingrida

Savulaik' pirku Dimdiņu skābētos kāpostus. Bet tad gadījās "skābēti " ar etiķi... Tie vairs nav skābēti! Tajos nav probiotiķi. Tagad baidos iepirkties, meklēju tirgū pie zemniekiem īstus skābētus kāpostus

pirms 5 mēnešiem, 2020.02.07 19:17

Vietējās ziņas