Izveido Gulbenes puses īpašo ēdienkarti

Gulbenes novada ēdināšanas uzņēmumu vadītāji un novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" darbinieki šonedēļ tikās, lai apspriestu un izveidotu novadam īpašu ēdināšanas piedāvājumu, kāda nav citviet Latvijā.

Aģentūras aicinājumam izveidot īpašos ēdienus atsaucās vairāki ēdināšanas uzņēmumi, piedāvājot interesantus un garšīgus ēdienus un dzērienus. Aģentūras direktore Iveta Kovtuņenko stāsta, ka izvēlētie ēdieni un dzērieni tiks iekļauti ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju ikdienas īpašā ēdienkartē. Šos ēdienus un dzērienus tūristi un ikviens ēdināšanas uzņēmuma apmeklētājs varēs nobaudīt tikai un vienīgi Gulbenē.  

Tikšanās laikā, izvērtējot un arī nobaudot piedāvātos ēdienus un dzērienus, tika izveidota pilna ēdienkarte, kurā būs iekļauti gan zupa, gan salāti, gan otrie ēdieni, gan arī deserti un dzērieni.

Īpašajā ēdienkartē būs aukstā zupa "Svētā ezera brīnums", salāti "Veltījums Gulbenei", siltie ēdieni "Bānīša veltnītis" un "Laimes lācis", saldais ēdiens "Pindacīšas skūpsts", alkoholiskais kokteilis "Volfu stiprais", kā arī "Dzintara deserta" vīni, kurus gatavo "Jaunstāmeru" saimnieki Ilze un Dzintars Galeji.

 

Īpašo ēdienkarti novada viesiem un arī ikvienam interesentam būs iespēja nobaudīt "Bistro-kafejnīcā" Brīvības ielā 66, "Kantes krogā", kafejnīcā "Rodi" (kultūras centrā), Vecgulbenes muižā, viesu nama "Sonāte" kafejnīcā Stāmerienā, kafejnīcā "Ozoli" Lizumā, kā arī atpūtas kompleksa "Lācītes" kafejnīcā. Daži no šiem ēdieniem būs baudāmi arī kafejnīcā "Gardums" (Brīvības ielā 71a), un tikai tur būs nopērkami īpašie kārumi - saldumu izlase "Spārītes našķi" un kūka "Pilskalns".

 

"Mums ir prieks, ka novada ēdināšanas uzņēmēji ar interesi iesaistījās šīs idejas īstenošanā un ka viņi ir gatavi sadarboties," saka I.Kovtuņenko.

Uzņēmēji sprieda, ka kopējā novada īpašā ēdienkarte varētu būt jauns, savdabīgs piedāvājums gan tūristiem, gan ikvienam interesentam. Tika nolemts, ka cenas ēdieniem uzņēmumos būs atšķirīgas, jo arī katrs ēdināšanas uzņēmums ir atšķirīgs. Tikšanās laikā tika norunāts rudenī atkal sanākt kopā, lai pārrunātu, kā ir veicies ar idejas realizēšanu, un jau tagad sākt domāt par jaunu īpašo ēdienu variantu veidošanu nākamajai tūrisma sezonai 2013.gadā.

 

19.maijā Gulbenē paredzēta tūrisma sezonas atklāšana, un no šīs dienas arī jaunie ēdieni būs pieejami novada viesiem un pārējiem interesentiem.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas