Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

„Lāčplēša alus darītava” ievieš tirgū pašu miestiņa cienītāju izvēlētu alu

„Lāčplēša alus darītava" šoruden Latvijas tirgū ievieš alu, kuru no vairākām jaunajām alus šķirnēm, balsojot izvēlējušies tieši alus patērētāji. Pēc 3 mēnešu ilgas sacensību kampaņas, kad katram Latvijas alus cienītājam bija iespēja nogaršot un balsot par savu iecienītāko jauno alus šķirni, Lāčpleša alus sortimentam pievienojas Lāčplēsis Kastaņu - eila tipa alus.

Kastaņu alus saņēmis 40% no visām 45 000 balsīm, un šīs akcijas laikā pārdots vairāk kā pusmiljons eila pudeļu. „Mēs vēlamies piedāvāt Lāčplēša alus cienītājiem jaunas, oriģinālas idejas un alus receptes, tāpēc jaunas alus šķirnes ieviešanai izmantojām netradicionālu pieeju, ļaujot pircējiem izvēlēties, kurš no trīs jaunumiem iekļūs Lāčplēša alus sortimentā. Šis lēmums noteikti ir bijis pareizs - esam pārliecināti, ka arī turpmāk Lāčplēsis Kastaņu alus būs veiksmīgs, jo jau kopš ieviešanas tam ir tik daudz atbalstītāju", saka Juris Mucenieks, „Lāčplēša alus darītava" vadības pārstāvis.

 

Lāčplēsis Kastaņu alus - īsts eils

Latvijā eila tipa alus niša ir praktiski brīva, un tā ir viena no Lāčplēša Kastaņu alus lielākajām priekšrocībām. Lāčplēsis Kastaņu alus ir tradicionāls eils, brūvēts saskaņā ar metodēm, kas Eiropā pastāv kopš viduslaikiem. Eils, tāpat kā lagera vai pilzenes tipa alus ir alus veida nosaukums. Pirmo reizi eila tipa alus brūvēts Lielbritānijā, Londonā, 17.gadsimtā. Tajā laikā populārākais ir bijis gaišais eils. Mūsdienās eila tipa alus ir ļoti izplatīts Anglijā, Beļģijā un Ziemeļamerikā.

 

Eils tiek raudzēts ar īpašu, virsējās rūgšanas raugu, aptuveni 15-24 grādu temperatūrā, kas ir daudz augstāka par temperatūru, kādā raudzē lagera tipa alu. Šajā temperatūrā rūgšanas laikā rodas daudz dažādu esteru un aromātu, tāpēc eilā sajūtams ābolu, bumbieru, ananāsu, banānu un vīģu aromāts un garša.

 

Virsējās rūgšanas raugs Lāčplēsis Kastaņu alum piešķir stingras alus putas un augļu aromātu, savukārt karameļu iesals - patīkamu garšu. Alus ir pilnīgs, bet ļoti viegls.

 

„Virsējās rūgšanas raugs ir reti sastopams Latvijā un Baltijā, kaut arī tā izmantošana rada lieliskas alus garšas īpašības. Tieši tāpēc Lāčplēsis Kastaņu alus garša ir tik pilnīga, tajā pašā laikā saglabājot patīkamu vieglumu. Esmu priecīgs, ka Latvijas alus cienītāji, kā labāko izvēlējušies tiešām izcilu alu", tā Juris Mucenieks.

 

Lāčplēsis Alus sacensības norisinājās šovasar no jūnija līdz augusta beigām, un pārējie divi kandidāti, kas tika piedāvāti vērtēšanai, bija Lāčplēsis Medalus un Lāčplēsis Melnais Dzintara alus.

Pievieno komentāru

Latvijas ziņas