Latviskākais ēdiens - šprotes

Visbiežāk kā latviskākos ēdienus min pelēkos zirņus ar speķi, sklandraušus, rupjmaizi, bērzu sulu, Rīgas šprotes, biezpiena sieriņu Kārums un citus produktus, liecina Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta (LVAEI) veiktās aptaujas Ko ēdam dati.

Latvijas iedzīvotāju ieteikumi tiks ņemti vērā, izvēloties, kādus pārtikas produktus vest un parādīt starptautiskajā pārtikas izstādē - gadatirgū Internationale Grüne Woche Berlin jeb Zaļā nedēļa, kas norisināsies 2012. gada janvārī.

 

Balsojot par produktiem, kurus iedzīvotāji uztver kā Latvijas gastronomisko identitāti, aptuveni trešā daļa izvēlējās Rīgas melno balzamu, torti Cielaviņa, zefīru Maigums, katrs piektais kā labāko minēja arī Laimas rūgto šokolādi un Užavas alu.

 

LVAEI mārketinga speciāliste Ineta Vilciņa uzskata, ka iedzīvotāju balsojums par izvēlētajiem produktiem veido to produktu grozu, kas raksturo mūsu gastronomisko identitāti, kas ir tas, ar ko lepojamies saviem ārzemju viesiem. Šīs aptaujas līderis ir Rīgas šprotes, ko ražo a/s Brīvais vilnis.

 

Līdztekus produktiem, kurus sarakstā bija iekļāvuši ražotāji, kā tradicionālākos latviešu pārtikas produktus aptaujas dalībnieki nosauca arī siļķu rolmopšus, pelēkos zirņus ar speķi, biezpienkūku, dzērvenes pūdercukurā, sniega bumbas, sklandraušus, asinsdesu.

Pievieno komentāru

Latvijas ziņas