Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pavasaris būšot garš un vēss 3

Vērojot zīmes dabā, pavasarim vajadzētu agri sākties, bet tas būs garš un salīdzinoši vēss. Tā “Dzirkstelei” saka laika vērotājs Vilis Bukšs no Viļakas.

V.Bukšs stāsta, ka vēl februārī un arī marta sākumā sagaidāmi gan plus, gan mīnus grādi, arī slapjdraņķis. “Mūsu pusē (Viļaka – red.) marta sākumā vēl var būt līdz mīnus 10 grādiem. Nekāda bargā sala gan vairs nebūs, arī kopumā ziema būs pagājusi šoreiz bez barga sala,” saka V.Bukšs.


Viņš domā, ka īsti tādas pavasarīgas pirmās saulainās dienas varētu būt 9. un 12.marts, kad varētu sagaidīt pat plus desmit grādus, arī Māras diena (25.marts) varētu būt pavasarīgi silta, bet kopumā marts rādās būt normas robežās, līdzīgi, kā tas ir bijis 2008.gada pavasarī, jo togad ziema bija līdzīga šai ziemai. Ar slapjdraņķi gan būšot jārēķinās.


Pašlaik zīmes dabā rāda, ka vasara īsti karsta un tāda, lai mūs pārāk lutinātu, nebūšot. Laika zīmes ziemā norādījušas uz mērenu vasaru. “Lai gan runāt par vasaru vēl par agru, jāskatās pavasara zīmes,” saka V.Bukšs.


Savukārt, kāds ir bijis 17.februāris, tāds laiks būs arī Lieldienās. Tā kā šajā dienā bija sals un saulains, tad Lieldienās vajadzētu būt jaukam laikam.

Pievieno komentāru

Komentāri 3

šamanis

mīļie žurnālisti!
beidziet publicēt šos plānprātīgos murgus, paskataties atpakaļ savus rakstus, rudenī Vilis Bukšs prognozēja aukstāko ziemu meteroloģijas vēsturē, tad bargu janvāri, tad skarbu februāri, tagad vēl nez ko, nevajag dot tam vecim dzert un viņa beluju gorjačku uzskatīt par prognozēm

pirms 4 gadiem, 2015.02.22 16:56

vilis

Vilis vispār ir kādreiz skaidrā.

pirms 4 gadiem, 2015.02.22 17:14

Vietējās ziņas