Piens jāpārdod 48 stundās

Zemniekiem, kuri pārdos pienu jaunajā tirdzniecības vietā Gulbenē, svaigais produkts jāpārdod 48 stundu laikā pēc izslaukšanas.

"Tūlīt pēc izslaukšanas pienu atdzesē līdz temperatūrai, kas nav augstāka par plus 6 grādiem Celsija. Piens kļūst par gatavu produktu pārdošanai, tad, kad tas ir atdzesēts. Derīguma termiņu skaita no atdzesēšanas brīža," skaidro pārtikas inspektore Ārija Ločmele.

 

Transportējot pienu, nav nepieciešama Pārtikas un veterinārā dienesta izsniegta transportlīdzekļa atļauja, taču piens jāatdzesē tā, lai transportēšanas laikā tā temperatūra nepārsniegtu plus 8 grādus. Pienu drīkst tirgot tikai pircēja traukā vai pēc viņa lūguma vienreizēji lietojamā iepakojumā.

 

Piena pārdošanas vietā jābūt uzrakstam "Svaigpiens, pirms lietošanas uzvārīt!". Mazumtirdzniecības vietā papildus jānorāda derīguma termiņš "Izlietot līdz" un piena ražotāja nosaukums.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas