Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

SIA “Dimdiņi Agro” saņem starptautisku sertifikātu 21

Lizuma pagasta SIA "Dimdiņi Agro", ir starp pirmajiem trim kooperatīva "Mūsmāju dārzeņi" biedriem, kas kopš 16.decembra var lepoties ar starptautiskā standarta "Global G.A.P." (laba lauksaimniecības prakse) sertifikātu, kas apliecina produkcijas augsto kvalitāti un ražošanas procesa pārskatāmību.

Sertifikātu Ogres novada Madlienas "Pagastmājā" "Dimdiņiem" pasniedza "Bureau Veritas Latvia" sertifikācijas birojs. "Dimdiņi" to saņēma par visām trim audzētajām dārzeņu kultūrām - kāpostiem, ziedkāpostiem un Ķīnas kāpostiem. Sertifikāts tiek piešķirts uz vienu gadu, jo sertificē tikai konkrētajā sezonā audzēto produkciju.

 

Starptautiskā standarta sertifikāts ir visā pasaulē lietots lauksaimniecības produktu ražošanas procesu standarts, kas ietver kontroli un darbības izvērtējumu pilnīgi visos ražošanas uzņēmuma darbības posmos, sākot no sēklas un stādāmā materiāla izvēles, audzēšanas etapiem līdz ražas novākšanai, uzglabāšanai, šķirošanai un fasēšanai.

 

Sertifikāts apliecina, ka "Dimdiņos" lauksaimniecības produkcija tiek ražota saimniecībā, kuras darbība ir vidi saudzējoša.

 

SIA "Mūsmāju dārzeņi" ir izveidota 2006.gadā, apvienojot Latvijas lielākos dārzeņu audzētājus.

Pievieno komentāru

Komentāri 21

Y

tagad veikalu plaukti vai lūzt no lielā piedāvājuma, ka katrs var izvēlēties sev to labāko. Tāpēc jau nav jānoniecina tas, kura produkcija negaršo. Tev negaršo, bet man tieši otrādi - garšo. Ja visiem negaršos, tad viņi vnk neražos. Jo nebūs pieprasījuma. Viss lielais biznesa noslēpums ir kā uz delnas. Ja ir pieprasījums, tad pat nākas ražot, lai to apmierinātu.Ja nebūs pieprasījuma, tad vnk neražos.
Un tā mēs katrs (!!!) varam kaut ko vērtīgu ražot, kas citam vajadzīgs vai garšo.
Vai tomēr gaudotāju ir vairāk, nekā darītāju, ražotāju, a?

pirms 8 gadiem, 2011.12.28 22:14

Rīgā izpērk tapēc ka nezin kā jāgaršo normāliem kāpostiem !

pirms 8 gadiem, 2011.12.28 09:49

...

Es arī uzskatu, ka sākumā Dimdiņu kāposti bija gardi un personīgi pirku labprāt, taču šobrīd tie ir negaršīgi un tiešām garšo pēc ķīmijas...tāpēc tos neiegādājos, bet tā ir gaumes lieta, ja tos izpērk lielveikalos Rīgā, ir kam garšo...pienu mēs arī pērkam un dzeram, "piena lāsi" vispār nevar dzert, bet kad saskābst, tad nelabi ož...

pirms 8 gadiem, 2011.12.27 15:24

Lapa

1) Par Dimdiņu kāpostiem rakstītais ir taisnība. Droši vien, ka citiem Latvijā audzētiem kāpostiem arī ir pārmērīgi daudz ķīmijas.
2) Vajadzētu gan atšķirt, kur ir čīkstēšana un kur lietas objektīvs novērtējums.
3) Cilvēki tiek maldināti ar dažādiem sertifikātiem par kvalitatīvu produkciju, kas patiesībā ir veselībai kaitīga.
4) Te nav nekāda sakara ar darba vietām. Tās ir neatkarīgi no produkcijas audzēšanas tehnoloģijas.
5) Starp citu "Skrīveru saldumos" ir pilns ar nedabiskām vielām. Saldū gotiņas ražo no dabīogām vielām.

pirms 8 gadiem, 2011.12.27 09:17

domāju

ka mēsli vien ir,savi audzēti --ir savi,neticu ,ka bez ķīmijas tur ko ražo!!!!

pirms 8 gadiem, 2011.12.27 08:36

Visi negatīvie komentāri par kāpostu audzēšanu un ražošanu ir pilnīga taisnība-dzīva ķīmija un par tām jēlajām rokām ir balta patiesība.Kurš var apstrīdēt to ,ka ievestie kāposti ir sliktāki par paša Audziša izaudzētajiem?Tie ievestie varbūt ir vēl labāki,nedomāju,ka vietējos ķīmijas ir mazāk,nu neesiet nu naivi,cilvēki mīļie...Tas-ēst vai neēst-ir katra paša ziņā,jo,loģiski,ka Audziša tīrumos tārpus no kāpostgalvām neviens ar rociņām nost nelasa

pirms 8 gadiem, 2011.12.26 20:19

eh

Ja gribiet saglabāt veselību, tad , lūdzu, to indi neēdiet! Tās ir šausmas, kā tos kāpostus skābē!

pirms 8 gadiem, 2011.12.26 19:18

ooo

Bet mēs jau redzam tikai Dimdiņus, kur teikts, ka citi audzē savādāk... Man

pirms 8 gadiem, 2011.12.26 17:19

Garšo tiem,kuri nezin kā tiek audzēti tie kāposti.

pirms 8 gadiem, 2011.12.26 16:50

nebrīnos, ja kādam negaršo

Ja kādam negaršo viņu produkcija, tas nenozīmē, ka ar visiem ir tā.
Lielveikalos gan to izpērk. Vai tad citādi ar tādu atvēzienu viņi saimniekot.
Lai Dimdiņu īpašniekiem un darbiniekiem veicas arī 2012.gadā!

pirms 8 gadiem, 2011.12.25 15:50

Runa nav par darba vietām bet par ražoto produkciju.

pirms 8 gadiem, 2011.12.24 09:18

no malas

Bet šo sertifikātu dod uz 1 dārzeņu (kāpostu) audzēšanas sezonu.
Tātad nākamgad atkal būs jācenšas strādā tā, lai šo sertifikātu atkal iegūtu ...

Apsveicami, ka arī citiem cilvēkiem "Dimdiņos" ir darba vietas...

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 21:09

Liene

Tieši tā. Vai tad labāk būtu, ja laukos augtu ekoloģiski tīra "kokvilna" ?? Un visi strādnieki sēdētu mājās un saņemtu (vai nesaņemtu) pabalstus???

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 14:28

Fans

Priecājas par to, ka baro un nodrošina ģimenes

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 13:37

LIENE--par ko lai priecājas ? Par to ka indē cilvēkus,lai tikai vairāk nopelnītu ?

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 12:16

Liene

Protams, atkal jau nevienam nav labi..... turpinām vien čīkstēt, nevis priecājamies, ka kāds vēl kaut ko dara.

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 12:00

zvejnieks

kaiminjam kaapostus eed taarpi nost , bet Dimdinju kaapostiem neviens taarps un kukainis netuvojas, cik tie tiiri un ekologjiski

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 11:38

Laba kvalitāte ir tikai priekš analīzēm,pārējie kāposti ir dzīva ķīmija.Cilvēkiem kuri vāc rudenī nost no lauka rokas paliek jēlas cik labi.

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 09:58

pans

kur tad var buut laba , ja savu audzeeto akapostu pietiek tikai liidz novembrim , decembrim .....tad tiek iepirkts no mums Polijaa , jo letaak sanaak nopirkt polju kaapostus nekaa audzeet savus . Audzee tikai lielcelja malaa , lai visi garaambrauceeji redzeetu , ka tieshaam kaposti tiek audzeeti pie mums Latvijaa ..:)

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 09:39

upsis

Diemžēl, bet šī produkcija vairs nav tik laba kā sākotnēji.

pirms 8 gadiem, 2011.12.23 09:13

Vietējās ziņas