Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Sola ierīkot skatuves ventilāciju 1

Mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu dalībnieki, īpaši tie, kuri tautas tērpos uzstājas uz Gulbenes kultūras centra skatuves, ir pārliecinājušies, ka ir ļoti karsti. Izrādās, ka ventilācija ir tikai skatītāju zālē, bet uz skatuves tās nav.

Papildus karstumu rada arī daudzie jaudīgie prožektori. To apliecina arī Gulbenes kultūras centra direktors Egons Kliesmets, norādot, jo gaišāka skatuve, jo lielāks siltums.

 

"Karsti ir tad, ja dejotāji uzstājas biezajos tautas tērpos un ir ieslēgtas visas gaismas. Arī skatuve vairāk vai mazāk ir slēgta. Atsevišķi skatuvei ventilācijas nav. Mums ir doma par tās ierīkošanu, lai tādējādi rastu papildu ventilācijas iespējas. Ir jātaisa tāme, bet ventilācijas ierīkošanai ir nepieciešami papildu līdzekļi. Jādomā, kur tos ņemt. Ja jaunais budžets to atļaus, tad papildināsim esošo ventilācijas sistēmu," stāsta direktors. Izrādās, ka kultūras centra renovācijas projektā nebijusi iekļauta skatuves ventilācija.

 

"Visu jau nevar zināt un paredzēt. No kļūdām mācāmies. Skaitliski mazākos kultūras pasākumos nav tik traki, jo pietiek ar zāles ventilāciju, bet arī tad, kad to ieslēdzam, cilvēki, kuri zālē sēž tuvāk logam, sūdzas, ka ir par vēsu," novērojis E.Kliesmets.

 

Līdzīga situācija esot novērota arī citās kultūras iestādēs, kur arī ventilācijas nav pat skatītāju zālē. "Ventilācijas ierīkošana uz skatuves nav vienas dienas jautājums, bet pakāpeniski visu nokārtosim," sola direktors.

Pievieno komentāru

Komentāri 1

Tiešām nebija paredzēta smalkajā rekonstrukcijā? Ai,ai,ai.....

pirms 6 gadiem, 2013.02.25 12:16

Vietējās ziņas